februarie 5, 2022

Pr. Ștefan Buchiu susține o prelegere despre isihasm și sfinții Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț

Biserica „Șerban Vodă” din București organizează duminică, de la ora 17:00, o conferință susținută de Părintele Profesor Ștefan Buchiu, cu tema „Importanța și semnificația isihasmului ortodox în viața Sfinților Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Parohia a anunțat că toate serile duhovnicești pe care le va organiza anul acesta se vor desfășura sub auspiciile Anului omagial și comemorativ 2022 în Patriarhia Română.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19 când parohia reia seria conferințelor spirituale și ale întâlnirilor duhovnicești.

Biserica „Șerban Vodă”  îl are printre ocrotitorii spirituali pe Sf. Cuv. Paisie de la Neamț, de la care păstrează un fragment de sfinte moaște.

Anul 2022 a fost declarat în Patriarhia Română drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Sursa foto: SimpozionStaniloase.ro